10 druhů vedoucích, jaké nechcete mít

Mít dobrého vedoucího, to je sen každého zaměstnance. Ne vždycky se to ale povede. V dnešním článku prozkoumáme deset druhů vedoucích, kteří pro své podřízené bývají spíše noční můrou, než splněným snem.

Borec: snaží ostatní stále upozorňovat na složitost a důležitost své práce, na svoji vytíženost a tíhu své odpovědnosti. Dává ostatním nenápadně najevo: „Jsem borec na rozdíl od vás.“

Sisyfos: všechnu důležitou práci nechává na sobě. Má pocit, že by ji nikdo neodvedl tak dobře jako on. Nedůvěřuje ostatním. Raději se sám hroutí pod tíhou úkolů.

Hasič: vyžívá se v řešení urgentních problémů a krizí. Je rád v akci a v pohybu. Když je vše v pořádku, má pocit nudy. Když přijde krize, cítí se jako ryba ve vodě.

Plašan: vyvolává na pracovišti zbytečný chaos. Je nesystematický a má ve věcech nepořádek. Zapomíná, s kým co dohodnul a co komu slíbil. Jeho práci provází zbytečné zmatky a nervozita.

Puntíčkář: chce, aby vše bylo dokonalé. Každý detail. Nedokáže rozlišit podstatné od nepodstatného. Věnuje energii mnoha zbytečnostem. Kvůli detailům mu unikají důležité věci.

Dozorce: plíží se po pracovišti a snaží se odhalovat chyby a nedostatky. Své podřízené téměř nechválí, má pocit, že není za co. Zato však často kritizuje a hrozí sankcemi.

Snílek: má spoustu originálních nápadů, vizí a plánů. Neustále o nich hovoří. Bohužel však většinu z nich nedokáže dovést do zdárného konce.

Cestovatel: ve své organizaci se vyskytuje jen zřídka. Rád navštěvuje nejrůznější konference, stáže, je členem mnoha pracovních skupin, účastní se různých odborných projektů.

Byrokrat: nejdůležitější pro něj je držet se všech předpisů, nařízení, zákonů a standardů. Nejvíce času nevěnuje lidem, ale papírům.

Mrtvý brouk: problémů ve svém týmu nebo organizaci si nevšímá a snaží se je nevidět. Odkládá řešení a doufá, že problémy časem samy zmizí.

Jak vidíte, být dobrým vedoucím je pěkná fuška. Pokud vás zajímá, jak na to, dostatek inspirace najdete zde.

Líbil se vám článek? Tak ho sdílejte dál! Díky.

Volně inspirováno: http://www.chovani.eu/styl-rizeni-styl-vedeni-lidi/c396
Jiří Sobek
Lektor, konzultant a nadšený pisatel článků.

Přihlaste se

na jeden z oblíbených akreditovaných kurzů

Informace o všech kurzech naleznete ZDE.

Zjednodušujeme

individuální plánování

Program Joplan vám přináší snadný způsob, jak vytvářet jednoduché, přehledné a kvalitní individuální plány. Ulehčete si práci ještě dnes!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů